Přítelkyně, přátelé, kamarádky, kamarádi,
rádi bychom vás pozvali na další degustační menu k nám na Vinný Újezd 19. Čas od času zveme do našich prostor zajímavé osobnosti z řad kuchařů abychom propojili kvalitní pokrmy s víny, která dovážíme do České Republiky. Tentokrát k nám dorazí majitel a jeho tým z restaurace Vnuk. S panem Vnukem spolupracujeme již osmým rokem a musíme konstatovat, že zraje jako kvalitní burgundské 🙂. Kvalita gastronomie má opravdu našlápnuto což bychom vám rádi prakticky předvedli. Jak je u “Vnuků” zvykem všechna jídla vydávají z ruky, tedy žádné polotovary, ale vše tvořeno na místě před zákazníkem. A jak jsou na tom pánové surovinově? Tvaroh berou od místního farmáře pana Schejbala, pro čerstvé ryby si jezdí do Opočna, vepřové a hovězí si nechávají vyzrávat ve vlastních zrárnách, které technologicky ladili a ladí již 7 let a myslímne si, že se jedná o vrcholnou disciplínu jejich restaurace. Každá surovina má svou logiku a o všem se přemýšlí. O tom všem si budeme s Michalem Vnukem povídat při nadstandardní gastronomii a kvalitním víně. Doražte, bude to stát opravdu za to.
Degustace proběhne ve čtvrtek 22.2.2024 od 19h na Vinném Újezdě 19.
Degustační menu – naleznete zde:
1. předkrm:
Halászlé a pečenáč z lína, amur, naše vepřové lardo, zelenina, škvarkový pagáč a langoš
doprovodné víno: Romorantin – Cour Cheverny 2021, Loire
2. vepřové:
Steak tomahowk vs. tažený vepřový bok na lůžku šoulet, cibulová sušenka
doprovodné víno: Riesling Erste Lage 2021, Rheingau
3. klasika:
Koprová omáčka, kližka, vajíčko “68”, houbový knedlík
doprovodné víno: Chardonnay 2020, Weinviertel
4. hovězí:
Striploin steak Angus 45d, pastyňákové pyré, zauzený květák, demi glace
doprovodné víno: Edulis Grand reserva 2017, Rioja
5. dezert:
Žemlovka, hrušková zmrzlina, hruškový destilát, tvaroh
doprovodné víno: Gewurztraminer Goldfalter lieblich 2020, Pfalz
Cena menu včetně vín 1 990,- Kč.
Rezervaci můžete učinit telefonicky 257 317 410, 608 256 471, obratem mailem nebo on-line zde níže.
Těšit se na vaši návštěvu bude Michal Vnuk, Daniel Keřlík a celý tým restaurace Vnuk a Vinného sklepa Újezd 19